WK 2022 - Braunschweig : Terugblik

Wat hebben we een weekend gehad.
Er is door beide teams zo goed gedanst!

Na de 3de en 9de plaats op het EK in Nürnberg is er hard doorgetraind door beide teams. Er werden nog betere rondes gedanst dan voorheen en dus gingen we met heel veel vertrouwen en heel veel zin richting Braunschweig!

Het was een enorm WK.. standaard én latin op één dag. 29 teams aan de start!!
Ook enorme dank aan de meegereisde supporters, want wat hebben die lang voor ons op een stoeltje gezeten!!

Onze dag begon om 8.00u met het ontbijt. Daarna gingen beide teams zichzelf klaarmaken. De vloertrainingen hadden we al gehad op vrijdagavond, dus konden we lekker lang in het hotel blijven en (bijna) volledig klaar naar de Volkswagen Halle. Om 13u zouden we worden opgehaald,..maar dat werd ietsje later. Uiteindelijk waren we rond 14u in de hal. Na even acclimatiseren en de spullen in de kleedkamer leggen begonnen de voorbereidingen.

Het B-team lootte als 5de in de voorronde. Het A-team als 11de.
Tijd voor warming-up, visualisatie, nog wat laatste pasjes in houding met de danspartner en de gebruikelijke speeches. Klaar voor de voorronde!!

Helaas miste het B-team nét een punt om de halve finale te halen en eindigde daarmee op een 11de plaats
Het A-team plaatste zich na een stabiele eerste ronde als 4de door naar de halve finale, waarbij het verschil met de nummer drie slechts 0,2 punt was!

Voor de halve finale lootte het A-team als 10de en laatste team. We wisten er in deze ronde nog een schepje energie bovenop te doen en we zetten een super ronde neer.
Na de ronde direct naar de kleedkamer en wachten op de doorplaatsingen.
Resultaat: als 3de door naar de finale!! Het gat naar de nummer 4 was toen ook groter geworden, namelijk 0,925!

In de finale lootte het A-team als 2de team, achter Juventus Wien. Na ons kwamen Schwarz Gold Wien en Jantar. En de finale werd afgesloten met de twee Duitse teams: Braunschweig & Gottingen.
Ook de finale ronde ging super! En toen werd het heel erg spannend.. helaas zagen we nadat de scores in beeld waren gekomen “Rank.2” voor ons staan. Toch best wel even balen na zo’n goede ronde!
Desalniettemin hebben we erg hoog gescoord op TeamSkills en Choreograpy&Presentation: een 8,8 en 8,95!!
Ook Jantar uit Polen wist ons nog voorbij te glippen en dus eindigden we uiteindelijk op een 5de plaats

Uiteraard hadden we na het EK én onze superronde in de finale op meer gehoopt, maar we kunnen ontzettend trots zijn op wat wij hebben laten zin!!

Braunschweiger Tanz-Sport-Club e.V. Vielen Dank für das organisieren von diesem Weltmeisterschaft! Und wir gratulieren euch mit die Weltmeister Titel!!

Nu gaan wij even genieten van een weekje “formatievakantie”!
In december tijdens het NK zal ons B-team voor het laatst te zien zijn met de kür Moulin rouge.. want er staat een nieuwe kür op de planning voor het A-team! Dit betekent dat het B-team volgend jaar gaat schitteren met de Aladdin kür. En het A-team? …dat blijft nog even een verrassing!!

A-team finale: https://www.youtube.com/watch?v=VqnizSd6I0M

B-team voorronde: https://www.youtube.com/watch?v=-1-99pbQAyo