Oprichting

In februari 2018 is danssportvereniging Sway of Life opgericht door Roel Findhammer en Claudia Jansen.

Formatiedansen

Een formatiedans is een stijldans in een formatie. Het formatiedansen moet worden gezien als stijdansen, alleen dan in teamverband. Een team van maximaal acht paren vormt al dansend de figuren op de dansvloer. Er zijn twee categorieën, namelijk standaard en Latin. Formatiedansen is een jurysport die ook geliefd is bij de niet dans-kenners door mede het showelement. 

Elk team danst zijn ronde. Deze ronde duurt maximaal 6 minuten, waarvan 4,5 minuten gereserveerd zijn voor het wedstrijdonderdeel en 1,5 minuut voor een introductie (opmars) en afsluiting (afmars). De paren dansen niet alleen synchroon, maar vormen daarbij figuren op de dansvloer zoals lijnen, diagonalen en cirkels. Dit alles dus in een medley van ongeveer 6 minuten.

Elke dans van de discipline moet minimaal één keer voorkomen in de ronde. Ballroomteams zijn dus verplicht om minstens één Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slow Foxtrot en Quickstep te dansen. Latinteams dansen sowieso één Samba, Chacha, Rumba, Paso Doble en Jive. Alle dansen moeten soepel in elkaar overlopen en het moet één geheel vormen.

Benieuwd naar het team?

Meer (in)formatie

Het ballroomteam van DSV Sway of Life traint iedere dinsdagavond en vrijdagavond. Wil jij een keer een training bijwonen, ben je benieuwd naar de sponsormogelijkheden of wil je je bij ons inschrijven? Ga dan naar ons contactformulier of stuur een mail.

We horen graag van je!